Общо обяви: 115 Общо потребители: 15669

Автомобил на лизинг: бъдете внимателни

Ако сте решили да си купите автомобил на лизинг? Винаги помнете !

Лизинговата компания притежава автомобила до момента, в който не изплатите и последната й вноска.

От лизинговата компания винаги ще се опитат да ви предложат списък със застрахователи, от които да изберете.

Всъщност застраховането на нов автомобил е от изключително значение. В повечето случаи каското на нови автомобили струва поне 4% от стойността на автомобила годишно, което е значителен разход, надхвърлящ този от лихвата по лизинга.

Според новия Кодекс за застраховането клиентите вече имат правото да избират при кой застраховател да направят това и дават писмено съгласие за въпросната сделка. В такъв случай е от изключителна важност добре да прегледате кои рискове се покриват от застрахователя и кои не, както и да сравните офертите, които може да получите срещу парите си, за да не се окаже едва впоследствие, че срещу същата цена получавате по-малко покритие.

Проблем също може да възникне при щета или при кражба на автомобила. Тогава обезщетението ще се изплати на лизингодателя, а не на вас. В такъв случай той трябва да ви уведоми в седемдевен срок за получената сума и евентуално да получите остатък.

Проблем се появи съвсем наскоро и заради плащането на общинския данък за моторни превозни средства. Той задължително трябва да бъде представен преди извършването на годишен технически преглед на автомобила. Но при някои случаи документът за платен данък, издаден от лизинговата компания като собственик, не се възприема от единната система за пунктовете за преглед.

Ако на името на лизинговата компания като собственик на автомобила се получи електронен фиш за ваше пътно нарушение, е възможно да дължите допълнителна такса от около 50 лв. на финансиращата фирма. Това е в случай, че не сте се вписали като ползвател в свидетелството за регистрация.

Лизингополучателя е длъжен винаги да извършва сервизното обслужване на автомобила, в сервиз посочен от лизингодателя, за да могат да бъдат валидни условията по гаранцията.

Обърнете внимание!

Големия брой на автосалони в които се предлагат автомобили върнати от лизинг! Защо ли са върнати?

Повече за лизинга на автомобили, научете ТУК!

Добавена на от:

Етикети: , , , , , , ,

151 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар