Общо обяви: 115 Общо потребители: 15668

Нужни са ви малко, но важни съюзници

Ако сте постигнали успех в живота, ще признаете, че съюзниците ви са имали основно значение ( освен ако не сте заслепен егоцентричен тип, тръгнал към провал). Но ще откриете, че тук има пръст и принципът 80/20, според Ричард Кош.

Най-важните съюзници не са много!

Почти сигурно е, че поне 80 процента от стойността на съюзниците ви се дължи на по-малко от 20 процента от общия им брой. Ако сте се замислите, списъкът на съюзниците на всеки човек, постигнал нещо, е невероятно дълъг. Но стойността на различните участници е много различна. Обикновено пет-шест съюзници са много по-важни, отколкото всички останали.

Не са ви нужни много, а подходящи съюзници, с подходящи взаимоотношения между вас и всеки от тях, както и помежду им. Нужни са ви в подходящия момент, на подходящото място и с обща цел в полза на вашите интереси. Преди всичко, между вас и съюзниците ви трябва да има взаимно доверие.

Направете списък с най-важните си 20 бизнес-връзки, на онези, които считате за свои важни съюзници и го сравнете с общия брой хора, с които сте на „ти“ – независимо дали ще погледнете в картотеката си или в бележника с телефонни номера, ще установите, че в тази класация попадат всички активни връзки.

Сигурно 80 процента от стойността на такива съюзи произтича от 20 процента от общия брой хора, с които имате взаимоотношения. Ако не е така, тези съюзи ( или някои от тях) най-вероятно са лошокачествени.

Добавена на от:

Етикети: , , ,

241 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар