Общо обяви: 139 Общо потребители: 61486

Ще се спаси ли HERTZ?

Херц подаде заявление за банкрут в петък вечер, компанията се превръща в поредната жертва на внезапния икономически спад, предизвикан от пандемията Covid-19.

Компанията отдава коли под наем от 1918 г., когато създава магазин с дузина Ford Model T и преживява Голямата депресия, спирането на автомобилното производство в САЩ по време на Втората световна война и многото шокове на цените на петрола. С обявяването на фалит Херц казва, че възнамерява да остане в бизнеса, докато преструктурира дълговете си и ще създаде финансово по-здрава компания.

Hertz е основана в Чикаго преди малко повече от век от Уолтър Джейкъбс, който продава компанията през 1923 г. на Джон Херц, който я преименува и разширява автопарка до 600 автомобила. Той основава първата национална мрежа за наем на автомобили през 1925 г. и отваря първият си обект на летището в Чикаго Мидуей през 1932 година.

„Въздействието на Covid-19 върху търсенето на пътувания беше внезапно и драматично, което доведе до рязък спад в приходите и бъдещите резервации на компанията“, се казва в изявлението на компанията. В него се казва, че при твърде незабавни действия в отговор на кризата, „остава несигурността за това кога ще се върнат приходите и кога пазарът на употребявани автомобили ще се отвори напълно за продажби, което наложи днешните действия“.

Цялата индустрия на коли под наем е опустошена след удара на пандемията в началото на тази година. Близо две трети от приходите на компанията и идват от наеми на летищни места, а въздушните пътувания рязко паднаха. От началото на април броят на хората, преминаващи през контролно-пропускателните пунктове на TSA на летищата в САЩ, падна с 94% в сравнение с преди година.

Компанията за автомобили под наем работи и е собственик на марките Hertz, Dollar, Thrifty и Firefly, марка с отстъпки извън САЩ.

Стартиране на процедурата не означава, че една компания ще бъде принудена да не работи. Много компании преминаха през процеса и продължиха да публикуват рекордни печалби, включително автомобилния производител General Motors ( GM ) и много от авиокомпаниите в страната.

Но много компании, които са подали заявления за фалит с намерение да останат в бизнеса, не са оцелели в процеса.

Добавена на от:

Етикети: , , ,

210 Общо преглеждания, 2 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар