Общо обяви: 115 Общо потребители: 15668

Търпението е ключът към успеха

Научи се, че с търпение можеш да управляваш съдбата си.Това е втората заповед за успех на Ог Мандино.

Знай, че колкото по-издръжливо е търпението ти, толкова по-сигурно е възнаграждението ти. Няма велико постижение, което да не е резултат на търпелива работа и изчакване.

Животът не е съревнование. Никой път няма да е прекалено дълъг за теб, ако напредваш обмислено и без да бързаш. Като чума избягвай всяка кола, която спира, за да ти предложи незабавно пътешествие към богатство, власт и слава. Животът има толкова тежки условия, дори и в най-добрия си вид, че изкушенията, когато се появят, могат да те унищожат. Върви. Можеш.

Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки. С търпение можеш да не падаш духом във всякаква беда и да оцелееш от всякакво поражение. С търпение можеш да ръководиш съдбата си и да имаш каквото искаш.

Търпението е ключът към удовлетворението – за теб и за тези, които трябва да живеят с теб.
Разбери, че не можеш да караш успеха да бърза, така както момините сълзи не могат да разцъфнат преди сезона. Има ли пирамида, която да не е била построена камък по камък?

Колко бедни са тези, които нямат търпение. Има ли рана, която някога да не е била излекувана постепенно?
Всяко безценно качество, което мъдреците тръбят, че е необходимо за постигане на успех, е безполезно без търпението.

Да си смел, без да имаш търпение, може да те убие.

Да си амбициозен, без да имаш търпение, може да унищожи и най-обещаващата кариера.

Да се стремиш към богатството, без да имаш търпение, само ще те отдели от тънкия ти портфейл. И да постоянстваш, без да имаш търпение, е винаги невъзможно. Кой може да се крепи, кой може да постоянства без чакането, което ги съпътства?

Търпението е сила. Използвай го, за да направиш духа си твърд, за да подсладиш нрава си, за да потушиш гнева си, за да погребеш завистта си, за да укротиш гордостта си, за да мериш думите си, за да обуздаеш ръката си и за да те заведе цял, когато му дойде времето, до живота, който заслужаваш.

Защо трябва да се трудим постоянно, разберете ТУК!

Добавена на от:

Етикети: ,

230 Общо преглеждания, 1 за днес

BG Naemi
5.0/35/5

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар